Type R-előd: a legsportosabb Civic Si

  • Az új a valaha készült legerősebb és leggyorsabb Si kivitel
  • Aktív kormányzás, aktív felfüggesztés, részlegesen önzáró differenciálmű és nagy teljesítményű abroncsok jellemzik
  • Csak 6 fokozatú, rövid úton járó váltó érhető el hozzá

A Civic Prototype a Los Angelesi Autószalonon tartotta bemutatóját. A Honda rajongói így betekintést nyerhettek az újdonság stílusirányzatába és technológiai különlegességeibe. Az Si kivitel jövőre kerül a kereskedésekben, míg a csúcsváltozat, a Type R ezután lesz rendelhető. A kiállítás érdekessége, hogy a utóbbi, a piros emblémás Civic belteréről is lerántják a leplet.

A Rallye Red fényezésű Civic Si Prototype gyári aero csomaggal van felszerelve. Ebbe beletartozik az első és hátsó splitter, a szpoilerek és a trapéz alakú kipufogóvégződés. A 19 colos könnyűfém felniken 235/35Y jelzésű abroncsok feszülnek.

A 2017-es Civic Si Coupe és Sedan meghajtásáról nagy teljesítményű, nyomatékos, 1,5 literes turbómotor gondoskodik kb. 205 lóerővel. A közvetlen benzinbefecskendezéses erőforráshoz hatfokozatú manuális sebességváltó és elsőkerék-hajtás kapcsolódik. A további teljesítményorientált frissítések közé tartozik az új aktív lengéscsillapítás, az aktív kormányrendszer, a részlegesen önzáró differenciálmű és a strapabíróbb gumiszett.

"Az új Honda Civic Si-vel még több sportosságot csempészünk 10. generációs Civic-felhozatalunkba" - mondta Jeff Conrad, a Honda alelnöke. "Bizony, ez lesz az eddigi leggyorsabb és legkezesebb Si, amit valaha kínáltunk vásárlóinknak."

A Civic Si Prototype belseje nagymértékben hasonlít a sorozatgyártású modellére. A különleges Si első ülések piros varrásúak, logóval ellátottak. A szín visszaköszönt az ajtókon, a szőnyegen, a műszerfalon és az egyéb varrásokon is. A TFT monitor mellé hangulatvilágítás, alumínium pedálszett és száraz karbon-hatású díszítés is jár.

A modellcsalád utolsó tagjaiként lépnek színre az Si változatok 2017-ben. A széria a versenypályára kész Type R csúcsmodellel zárul - szintén jövőre.

A 2016-os Civic szedán elnyerte az Észak-Amerika Év Autója díjat januárban. Érdemeit tovább növeli, hogy az idei év legkelendőbb autója az egyéni amerikai vásárlók körében, valamint 44 éves története legsikeresebb eladásai elé néz, miután októberig 310 142 példány talált gazdára (+11,7%). A Civic korábbi rekordja 2008-ban született meg, akkor 339 289-en érdeklődtek iránt az USA-ban.

A Hondáról

A Honda 1959-ben kezdte meg tevékenységét az Egyesült Államokban, Kaliforniában, s jelenleg több mint 40 ezer alkalmazottja van Észak-Amerikában az értékesítési, a marketing, a finanszírozási, a kutatás-fejlesztési és a gyártási területeken. A vállalat helyi befektetéseinek értéke meghaladja a 22 milliárd dollárt.

Kapcsolódó cikkek

> 3D-s nyomtatóval készített jármű a Hondától

> Ismét fogyasztásbajnok a Civic és a CR-V