Petit Le Mans győzelem a Hondától

  • Első és második helyen zártak a hondás csapatok
  • Az utolsó fordulót követően bajnok lett a Honda a North American Endurance Championshipben

A Michael Shank Racing Honda motorral a lemezek alatt nyerte meg szombat éjjel a szezonbeli utolsó futamot az USA-ban. A Petit Le Mans névre keresztelt fordulót a Road Atlanta pályán tartották meg. A 10 órás küzdelem sikerei után a Honda a legtöbb győzelemmel elsőként zárt a konstruktőri tabellán a prototípus kategóriában.

Az MSR és a Tequila Patron ESM versenyzői hamar az élbolyba keveredtek, és sokáig meg is tudták őrizni kedvező pozíciójukat. Ugyan egy bal hátsó kerékprobléma minden egyes boxkiállásnál megnövelt szervizidőt jelentett, és a 8. órában egy baleset következményeként meg is pördültek, amely jelentős időveszteséget jelentett, de a győzelem így is összejött az MSR-nek. A Tequila Patron ESM csapat a mostani második pozíció mellett a 12 órás sebringi és a 24 órás daytonai viadalon is remekelt korábban idén.

A Honda 2007 óta immáron a 8. alkalommal hódította el a konstruktőri bajnoki címet az észak-amerikai hosszútávú versenyek világában.

Michael Shank versenyző és csapattulajdonos elmondta, a 250. versenyükön vannak túl. A prototípus kategóriát félre fogják tenni egy kicsit, mivel jövőre a GT3-as versenygépek között állnak rajthoz az NSX-szel.

1. Honda 55 pont (3 győzelem)
1. Chevrolet 53 (1 győzelem)
3. Mazda 31
4. BMW 15
5. Ford 12

Kapcsolódó cikkek

> Párizsban a szedán Honda Civic

> HONDA CB1100 EX - 2017