Michelisz Norbert 2. helyet szerzett Kínában

A Honda idei 19. dobogós helyét szerezte meg a Túraautó-világbajnokság (WTCC) kínai versenyhétvégéjén, miután Michelisz Norbert a nyitófutamon a második leggyorsabbnak bizonyult.

A rajtot követően az élre tört Norbi, majd méretes előnyre tett szert annak ellenére, hogy 60 kg-os ballasztsúllyal voltak terhelve a Civic-ek Sanghajban. A biztonsági autó érkezésekor addigi munkája elúszott, hiszen a verseny lelassítása miatt beérték vetélytársai. Az utolsó körben a volvós Thed Björk akciója után a magyar pilóta a második helyre esett vissza egy hátsó lökhárítóval szegényebben.

Norbert idén a nyolcadik alkalommal állhatott fel a dobogóra. A fő futamon megszerzett 11. helyével a negyedik pozícióba jött fel összetettben, így a szezon vége előtti hajrában beletartozik a második helyre esélyesek körébe.

Csapattársai, Rob Huff és Tiago Monteiro sorrendben a 15. és 14. pozíciókból rajtoltak. A páros  számos előzés után pontszerző helyeken futott be a nyitófutamon (9. és 10.), a fő versenyen pedig a 13. és a 8. leggyorsabbnak bizonyultak - szintén a hátulról startolva.

A három gyári pilóta így mind esélyes az összetettbeli második helyre.

Kapcsolódó cikkek

> Indul a Honda S800 restaurálása

> 420 km/h-s sebességrekord Honda S Dreamtől