Hitachi és Honda elektromos együttműködés

A Hitachi Automotive Systems, Ltd. és a Honda Motor Co., Ltd. egy új, közös vállalat létrehozását jelentette be. Az Ibaraki prefektúrában, azon belül is Hitachinaka-shi városban működő egység feladata az elektromos járművek erőforrásainak fejlesztése, gyártása, valamint értékesítése lesz.

A 2017. február 3-án aláírt, majd február 7-én nyilvánosságra hozott Egyetértési Nyilatkozat nyomán a két cég hosszas egyeztetéseket folytatott, melyek eredményeként március 24-én megállapodtak az új üzem létrehozásának előkészítéséről. Ibaraki régió vezetése – felismerve a projekt fontosságát – pénzügyi forrást biztosít a társuláshoz, hogy „támogassa új vállalati központok létrejöttét” a prefektúrán belül.

Az autógyárak részéről világszerte egyre nagyobb a kereslet a villanymotorok iránt, az új társaság – a két anyacég gyártói tapasztalatát felhasználva – ezt az igényt szeretné kielégíteni.

Vállalat neve

Székhely

Ügyvezető

Tevékenység

Törzstőke

Alapítás dátuma

Tulajdoni arányok

Hitachi Automotive Electric Motor Systems, Ltd.

2520 Takaba, Hitachinaka-shi, Ibaraki prefektúra

Noboru Yamaguchi, elnök

Elektromos járművek erőforrásainak fejlesztése, gyártása, értékesítése

5 milliárd jen (tőke: 2,5 milliárd jen, tőketartalék: 2,5 milliárd jen)

2017. július 3.

Hitachi Automotive Systems, Ltd. 51%, Honda Motor Co., Ltd. 49%

A Hitachi Automotive Systems, Ltd.-ről

A Hitachi Automotive Systems Ltd., a tokiói székhelyű Hitachi, Ltd. saját tulajdonú leányvállalata. A cég főtevékenysége járműipari és közlekedési egységek, nehézipari gépek és rendszerek fejlesztése, gyártása, karbantartása, valamint értékesítése, továbbá szerteágazó autóipari rendszerek előállítása, mint például motorvezérlők, elektromos hajtásláncok, menetdinamikai és információs rendszerek.

A Honda Motor Co., Ltd.-ről

A Honda Motor Co. (NYSE: HMC) világszerte személyautók, motorkerékpárok, erő- és repülőgépek tervezésével, gyártásával, illetve értékesítésével foglalkozik. A három fő termékcsaládban évente közel 28 millió erőforrás készül, ezzel a Honda globális piacvezető a hajtásláncok és elektromos autóipari technológiák területén. Partnereivel közösen világszerte 27 országban, 60 gyáregységgel és több mint 208 ezer alkalmazottal állít elő termékeket.