Acura TLX már GT csomaggal

Az Acura versenysportbeli hagyományai előtt tiszteleg a TLX sportszedán a már elérhető GT csomaggal. Az optikai kiegészítők révén minden felszereltségi szinten nagyobb teret nyer az egyedi stílusvilág.

A Pirelli World Challenge-ben szereplő TLX GT versenyautó idén ősszel intett búcsút a sorozatnak, mivel csapata jövőre az NSX GT3-as kivitelével áll rajthoz a szezonban. A dobogós és számos top 10-es helyezéseknek állítanak emléket az optikai kiegészítők, amelyek között a lökhárítók alsó borítása, a küszöbök, a csomagtartó szpoiler, valamint a gyémánt mintázatú, opciós, 19 colos felnik és a hozzájuk tartozó gumiszett szerepelnek.

A tágas, ötszemélyes TLX dinamizmust és prémium környezetet kínál. Fontosabb technológiái között szerepel az összkerék-kormányzás, az összkerékhajtás és az aktív fékvezérlés, amely megkönnyíti a szűk helyen történő manőverezést a megfelelő kerekek egyenkénti fékezésével.

A három modellváltozat:

  • TLX  (2,4 literes motor, 206 lóerő, 8 sebességes, dupla kuplungos automata váltó nyomatékátalakítóval,  összkerék-kormányzás);
  • TLX (3,5 literes motor, 290 lóerő, 9 sebességes automata váltó, összkerék-kormányzás);
  • TLX SH-AWD (3,5 literes motor, 290 lóerő, 9 sebességes automata váltó, következő generációs összkerékhajtás);

Mindhárom kivitelhez hosszú listányi kiegészítő és biztonsági berendezés érhető el.

Az Acura gazdag sportörökségéhez tartozik egyebek mellett a 2009-es American Le Mans sorozatbeli konstruktőri és egyéni bajnoki cím, valamint csapatelsőség az LMP1 és LMP2 kategóriákban egyaránt. Az Acura Motorpsort idén ősszel zárta projektjét a TLX GT versenyautóval a Pirelli World Challenge-ben. Partnere, a RealTime Racing révén a mai napig 10 gyári bajnoki címmel, 14 egyéni elsőséggel és 78 versenygyőzelemmel büszkélkedhet. Továbbá, az idei Pikes Peak-i hegyi menetben elsöprő sikert aratott a szériagyártás-közeli NSX-e a Time Attack 2 kategóriában. A versenycsapat jövőre egy ebből továbbfejlesztett kivitellel áll rajthoz a GT3-as szériában.

A november 1-4. között Las Vegas-ban megrendezésre kerülő SEMA autós kiállításon is feltűnik egy TLX GT az Acura standján.

Az Acuráról

Az Acura egy meghatározó luxusmárka az autós világban. Precizitás alkotta teljesítményt nyújt olyan innovatív technológiákon keresztül, mint az összkerék-kormányzás vagy a különleges összkerékhajtás. 2016 márciusában volt 30 éve annak, hogy a Honda létrehozta luxusmárkáját.

Az Acura termékpalettája öt modellt ölel fel - az RLX zászlóshajót, a teljesítményorientált TLX és az ILX sportszedánokat, továbbá az ötszemélyes RDX és a hétüléses MDX szabadidő-autókat. Utóbbi Amerika minden idők legkelendőbb három üléssoros luxus SUV-ja. Idén tavasszal csatlakozott a modellkínálathoz az NSX szupersportautó, a márka Precizitás alkotta teljesítmény jelmondatát megkoronázva.

Az Edmunds.com immáron az ötödik egymást követő évben ítélte a legjobb minősítést az Acurának a luxusautó-gyártók közül, mivel ezen modellek értéktartása a legkiemelkedőbb egy ötéves intervallum után. 2015-ben az Amerikában értékesített Acurák majdnem 98%-a helyben készült hazai és világpiaci alkatrészek felhasználásával.

Kapcsolódó cikkek

> A Honda első amerikai autója 1969-ből

> Tovább erősödtek a Honda európai eladásai