54. karriergyőzelem Marqueztől

Marc Marquez hazai pályán, Spanyolországban aratott győzelmet. A mindössze 23 éves lovas 54. karriergyőzelmével beérte a rekordtartó ausztrál Mick Doohant. Egyedüli versenyzőként négyszer is a leggyorsabbnak bizonyult idén, s előnye 52 pontra nőtt az összetettben négy fordulóval a szezon vége előtt.

A szoros és változatos megmérettetésben Marc az élről rajtolt, majd a második körre sikerült leelőznie Viñales-t és Lorenzót. A harmadik kör egy kritikus pillanata majdnem véget vetett az izgalmaknak: Marquez kis híján kicsúszott a 7-es kanyarban, de végül ötödikként visszatért a mezőnybe.

Beletelt néhány körbe, mire a spanyol visszanyerte higgadtságát. Ezt követően elhaladt Dovizioso, Lorenzo és Viñales mellett. A 12. körben Rossit is megelőzte, majd akkora előnyre tett szert, hogy azt stabilan meg tudta tartani a kockás zászlóig. Az elmúlt hét verseny öt nyertese hondás volt, így a gyári tabellán is tovább nőtt a japán konstruktőr előnye.

Dani Pedrosa tapadási gondokkal küzdött. Az első abroncs szokatlan viselkedése miatt nem tudott lépést tartani a mezőnnyel a szabadedzéseken nyújtott remek teljesítménye ellenére sem. A Michelin megkezdte vizsgálatát az ügyben. Hatodikként azonban így is tíz ponttal gazdagotott, így továbbra is a negyedik az összetett listán.

Kapcsolódó cikkek

> Michelisz Norbert 2. helyet szerzett Kínában

> Indul a Honda S800 restaurálása